r
Nosalty Logó

Káposztás húsgombóc nagyon egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Káposztás húsgombóc nagyon egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4097.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    614 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2059 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    7581 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3707 micro
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát nagyon vékony csíkokra felvágjuk, enyhén megsózzuk, kicsit állni hagyjuk.
  2. A rizst félig megfőzzük (az 1 dl rizst csak 1 dl enyhén sós vízben), utána hagyjuk kihűlni.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra felkockázzuk.
  4. A tejfölt (lehet akár 5 dl is, elég bele a 12%-os) összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel (jó nagy csokrot vegyünk), kicsit megsózzuk, majd beleöntünk 1-2 kanál olajat.
  5. A darált húst összekeverjük a tojással, rizzsel, a vörös- és fokhagymával, kis snidlinggel, utána sóval, borssal ízesítjük. Aki szereti, egy pici őrölt szerecsendiót is rakhat bele. Kb. 4-5 cm átmérőjű gombócokat csinálunk belőle.
  6. Egy jó nagy, vastag fenekű lábos alját kikenjük olajjal, rászórjuk a gyalult káposzta 2/3-át, amire körben rárakjuk a húsgombócokat. Beborítjuk a maradék káposztával. Ráöntjük a tejfölt, lefedjük, és legalább 1 órát kis lángon hagyjuk rotyogni.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1241
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás húsgombóc nagyon egyszerűen
Pogácsa 392 recept

Egyszerű, viszonylag gyorsan összedobható, utána már elrotyog magában. Remekül mélyhűthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...