Káposztás harcsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g törpeharcsa208 kcal
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
225g burgonya130 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
860
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g törpeharcsa833 kcal
-
600g savanyú káposzta114 kcal
-
900g burgonya520 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
3435
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23.5g törpeharcsa28 kcal
-
20.1g savanyú káposzta4 kcal
-
30.2g burgonya17 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2264.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 531.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
860
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152 g
Zsír
-
Összesen 221.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9056.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1027 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 2446 mg
-
Nátrium 4925 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2126.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 384 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1855 micro
Összesen
3435
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg törpeharcsa
-
60 dkg savanyú káposzta
-
10 dkg vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
5 dkg finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál borsikafű
-
3 dl tejföl
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
6 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Sós vízben félpuhára főzzük. Ha már jó, akkor rögtön leöntjük a vizet róla, és hideg vizet engedünk rá, hogy lehűljön.
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk. A savanyú káposztát ha kell, átmossuk. A szalonnát lábosba tesszük, és kisütjük a zsírját, majd a megsült szalonna darabokat kiszedjük, és a zsír felét leöntjük. A fele adag zsíron (ami a lábasba maradt) megpároljuk a félkarika hagymaszeleteket, majd rátesszük a savanyú káposztát. Megszórjuk a csomborral, és ráöntünk egy bögre vizet. Megpároljuk fedő alatt.
- Amíg a káposzta párolódik, a halat megtisztítjuk, ha van benne szálka kiszedjük. Szeletekre vágjuk, besózzuk.
- Egy tálba tesszük a lisztet, és belekeverjük a pirospaprikát. Ebbe megforgatjuk a halszeleteket. Az olajat megforrósítjuk egy serpenyőben, és elősütjük benne a harcsaszeleteket.
- A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a tejföllel, megsózzuk.
- Most rakjuk össze egy tepsibe az ételünket. Először a félretett féladag szalonnazsírral kikenjük a tepsit. Erre csíkokban tesszük a hozzávalókat. Egy sor párolt káposzta, mellé az elősütött harcsa szeletek, egy sor krumpli, megint az elősütött harcsa szeletek, majd megint krumplisor, és a végén a párolt káposzta. (Persze ezt mindenki saját ízlése szerint teheti a tepsibe.) Ezután lekenjük a kapros tejföllel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük szép pirosra.
- Forrón tálaljuk a kiszedett, sült szalonna kockákkal megszórva ezt a nagyon finom, ízletes fogást.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7924
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Már napok óta terveztem, hogy elkészítem ezt a fogást. Nem bántam meg, mert bár egy kicsit macerás, de nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A sütési időnél a sütőben sütési időt, és a hal elősütési idejét is beírtam összeadva.