Káposztás hallal töltött tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tötelékhez
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
75g tonhalkonzerv149 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Továbbá
-
30g kagylótészta111 kcal
-
88g bacon344 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
700
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tötelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
300g tonhalkonzerv594 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Továbbá
-
120g kagylótészta445 kcal
-
350g bacon1376 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2794
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tötelékhez
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
16.3g savanyú káposzta3 kcal
-
24.4g tonhalkonzerv48 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Továbbá
-
9.8g kagylótészta36 kcal
-
28.5g bacon112 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
14.7g édesburgonya9 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
227
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2289.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 170.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
700
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.2 g
Zsír
-
Összesen 180.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9159.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1855 mg
-
Nátrium 6442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 680.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1028 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 863 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 11044 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
2794
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 746.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A tötelékhez
-
1 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
20 dkg savanyú káposzta
Továbbá
-
2 ek olívaolaj
-
1 db édesburgonya
-
0.5 teáskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A tötelékhez
- A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor öblítsük le, és vágjuk kicsit össze, hogy ne legyenek méteres szálak. Adjuk a hagymához, pároljuk puhára.
- A halat alaposan csepegtessük le, keverjük össze a káposztával, meg a chilipehellyel.
Továbbá
- A tésztát főzzük ki. Töltsük meg a káposztás hallal. A bacont vágjuk félbe, és egy fél darabbal tekerjünk be egy töltött tésztát, fogvájóval rögzítsük. Rakjuk egy lapos tepsibe, amit kikentünk a 2 ek. olajjal. Szalonna helyett, meglocsolhatjuk tejföllel is.
- Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsot tekerünk rá. Betekerjük a baconcsíkokba. A szalonna itt is elhagyható, anélkül is finom.
- Forró sütőbe tolva megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 43x33x2.5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 431
- Feltöltés dátuma: 2016. február 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Elkészítettem Bárányka Csirkecombok savanyú káposztával receptjét. Onnan megmaradt egy kevés savanyú káposzta, és nem tudtam mihez kezdjek vele.. Mi szeretjük a halat citromlével meglocsolva, ezért gondoltam savanyú-savanyú, hát a káposzta majd savanyítja a halat. De utána? Ez tűnt a legegyszerűbbnek, hogy tésztába tölteni, na meg a szalonna mániám. Persze, hogy abba kellett beletekerjem. Az édesburgonya is finom úgy. Egy tepsiben letudtam a köretet is. Szerintem sima burgonyával is finom lehet.