r
Nosalty Logó

Káposztás csuka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Káposztás csuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6726.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3804 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csukafilé szeleteket sózás után lisztbe forgatom. Olajban megsütöm, félreteszem.
  2. Kevés olajon karamellizálom a cukrot.
  3. Beleteszem a káposztát, nagy lángon kevergetve pirítom.
  4. Hozzáadom a hallevet és a babérleveleket, takarékon, lefedve párolom.
  5. A tűzálló tálra merem a párolt káposzta felét (a babérleveleket kiveszem), arra fektetem a sült halszeleteket, káposztával fedem, tejföllel borítom, forró sütőben pirítom.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12609
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 12.

Ajánló

Elegáns és nagyon finom vacsoraétel. Köretként A Gundel fogasnál megismert Hercegnő burgonyát (ez van a képen)vagy krumplipürét adok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csuka
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyanyám egyik régi szakácskönyvében találtam valaha a káposztás csuka receptjét, nagyon-nagyon régen. Azóta készítem. Már régen repertoárom állandó darabja volt, amikor Jean-Paul elvitt egy elegáns étterembe, Párizsban. Ő volt otthon, rábíztam a rendelést. Káposztás csukát hozott a pincér. Szeretem, amikor az Élet szembesít a francia és a magyar konyha összefonódásaival! Biztosan nem sokan tudjátok, hogy a békebeli magyar konyha kialakításban óriási szerepe volt Marschal Józsefnek, aki III. Napóleonnak volt a konyhafőnöke, majd az orosz cárnak és Albrecht főhercegnek. Esterházy hívására jött Magyarországra. Ő hozta a francia konyhaművészetet hazánkba, hogy aztán Kedvessy Nándorral a magyar hagyományokkal ötvözve kialakítsák azt a szemléletet, amelyet aztán a Gundelek vittek tovább, és a többi nagyság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...