Káposztás csuka
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g csuka106 kcal
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g hal alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g csuka422 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g hal alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
37.6g csuka20 kcal
-
23.5g savanyú káposzta4 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9.4g hal alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g tejföl19 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1681.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 1049 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 251.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 378 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 299.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6726.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 648 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1470 mg
-
Nátrium 4197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1005.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 475 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1510 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
-
50 dkg savanyú káposzta
-
2 ek cukor
-
4 db babérlevél
-
2 dl hal alaplé
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A csukafilé szeleteket sózás után lisztbe forgatom. Olajban megsütöm, félreteszem.
- Kevés olajon karamellizálom a cukrot.
- Beleteszem a káposztát, nagy lángon kevergetve pirítom.
- Hozzáadom a hallevet és a babérleveleket, takarékon, lefedve párolom.
- A tűzálló tálra merem a párolt káposzta felét (a babérleveleket kiveszem), arra fektetem a sült halszeleteket, káposztával fedem, tejföllel borítom, forró sütőben pirítom.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12634
- Feltöltés dátuma: 2008. október 12.
Ajánló
Elegáns és nagyon finom vacsoraétel. Köretként A Gundel fogasnál megismert Hercegnő burgonyát (ez van a képen)vagy krumplipürét adok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nagyanyám egyik régi szakácskönyvében találtam valaha a káposztás csuka receptjét, nagyon-nagyon régen. Azóta készítem. Már régen repertoárom állandó darabja volt, amikor Jean-Paul elvitt egy elegáns étterembe, Párizsban. Ő volt otthon, rábíztam a rendelést. Káposztás csukát hozott a pincér. Szeretem, amikor az Élet szembesít a francia és a magyar konyha összefonódásaival! Biztosan nem sokan tudjátok, hogy a békebeli magyar konyha kialakításban óriási szerepe volt Marschal Józsefnek, aki III. Napóleonnak volt a konyhafőnöke, majd az orosz cárnak és Albrecht főhercegnek. Esterházy hívására jött Magyarországra. Ő hozta a francia konyhaművészetet hazánkba, hogy aztán Kedvessy Nándorral a magyar hagyományokkal ötvözve kialakítsák azt a szemléletet, amelyet aztán a Gundelek vittek tovább, és a többi nagyság.