Káposztás béles
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
167g káposzta33 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta kenéséhez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
615
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1000g káposzta200 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta kenéséhez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3686
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
13.7g margarin98 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
54.8g káposzta11 kcal
-
0.8g disznózsír7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tészta kenéséhez
-
3g tojás4 kcal
Összesen
202
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
615
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 263.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1002.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 845 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 2239 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 1911 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
3686
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
só ízlés szerint
A tészta kenéséhez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, majd a tekercset lelapítjuk. A kapott négyszög alakú tészta két rövidebb oldalát középre hajtjuk, majd félbe tűrjük. Fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük legalább 2 óra hosszat.
- Közben kétszer hajtogatjuk úgy, hogy a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd háromrétegűre hajtjuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
- A káposztát legyaluljuk, besózzuk. Amikor levet eresztett, kinyomkodjuk a sóból, a felhevített zsíron barnára pirítjuk, közben frissen őrölt borssal fűszerezzük.
- A pihentetett tésztát 2-3 mm vastagságú nagy téglalappá nyújtjuk.
- A hosszabb oldalára kétujjnyi csíkban káposztás tölteléket teszünk, tekerünk a tésztán egyet, majd a töltött tekercset levágjuk a kinyújtott tésztáról, és 5-6 cm-es darabokra vágjuk. Így járunk el mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- A kapott béleseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (Légkeveréssel 170 fokon süssük.)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 58700
- Feltöltés dátuma: 2011. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Családi, baráti összejöveteleknek kedvenc sör- vagy borkorcsolyája lehet a káposztás béles. Hajtogatott vajas tésztából készül, amely kívül ropogós, belül pedig puha a tölteléknek köszönhetően. (A káposztás béles készítéséről további képek itt itt láthatóak.