r
Nosalty Logó

Kanalazós meggyes sajttorta

NS
Kanalazós meggyes sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

597
Kalória
6.8g
Fehérje
45.5g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
23.9g
Víz
72.8g
Koleszterin
1000mg
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 3586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

  1. Először zacskóba tesszük a kekszet, és összetörjük egy klopfolóval (nekem csak üres borosüvegem volt, azzal is remekül megy az akció. Én gluténmentes kekszet használtam, de bármilyen vajas, omlós keksz jó hozzá.) Ezután megolvasztjuk a vajat, és ráöntjük a kekszmorzsára, ezt jól összekeverjük.
  2. Egy magas peremű tál aljára vagy tortaformába nyomkodjuk a kekszes masszát, és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Míg pihen a keksz, elkészítjük a krémet. Egy mély tálban összekeverjük a mascarponét v. natúr vajkrémet a cukorral és a vaníliás cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, miközben beleszórjuk a habfixálót. Óvatosan összekeverjük a krémet és a tejszínhabot.
  4. Összeturmixoljuk a meggyet. A krémet kétfelé szedjük, és a meggyet elkeverjük az egyik felével. Hagyhatunk egy kis meggyszószt a tetejére is.
  5. Kivesszük a megdermedt kekszes masszát a hűtőből, és rárétegezzük a kétféle krémet. Először a fehér krémet kenjük rá a kekszre, majd a meggyeset. (Nekem ezt sikerült fordítva csinálnom, és a meggyes krémben -mivel az folyósabb volt-, nem nagyon tudtam jól eloszlatni a fehér krémet. De így viszont szabálytalanul belepötyögtetve nagyon guszta rusztikus látvány lett a vége.)
  6. A maradék meggyet rácsöpögtetjük, és még visszatesszük a hűtőbe. Kb. 1 óra pihentetés után fogyasztható.
  7. Kis tálakba szedve, kanalazva tömény élvezet!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Barátnős randira készült ez az eddig csak fejemben létező desszert. Valami gluténmenteset kellett kitalálnom, mert a barátnőim között van, aki lisztérzékeny. Szorított az idő, tudtam hogy sütni nem lesz időm, csak valami összekeverős dolog jöhet szóba. Így kreáltam ezt a nagyon egyszerű nagyszerűséget! A képen láthatóan nem csak én készültem desszerttel az estére, az is nagyon guszta és finom volt, megszerzem a receptjét!:) Tortának csak a kategorizálás miatt hívom, valójában nem volt alkalmas szeletelésre, de úgyis kis tálakban, kanállal a legfinomabb!

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...