Kaliforniai paprikás-gombás szósz
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
2g olívaolaj18 kcal
-
23g főzőhagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
85g gombakonzerv27 kcal
-
25 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
126 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
12 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
Összesen
578
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g főzőhagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
340g gombakonzerv109 kcal
-
98 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
49 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
Összesen
2311
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
2.3g főzőhagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
15.1g csirkemellfilé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.6g gombakonzerv3 kcal
-
2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
5g víz0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
13 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
1 kcal
-
2.5g zöldpaprika0 kcal
Összesen
57
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 593.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2911 micro
-
β-crypt 695 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 789 micro
Összesen
578
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5077.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 1812 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2374.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1033 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 795 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 11643 micro
-
β-crypt 2778 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3155 micro
Összesen
2311
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A burgonyát sós vízben feltesszük főni, forrástól kb. 20 perc, kikapcsoljuk, vízben hűl ki, majd leöntjük róla a vizet, és pucojuk, negyedeljük, melegen tartjuk.
- Az olajon a hagymát, fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, beletesszük a csirkemell-filé csíkokat, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
- Beletesszük a sót és az őrölt borsot, a szeletelt gombát, a kaliforniai paprikát, petrezselymet, kurkumát, vizet, és egy-két keverés után fedő alatt főzzük.
- Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és megkóstoljuk, puha-e.
- Közben feltesszük a sós, olajos vizet a tésztának forrni.
- Ha a szósz kész, beleöntjük a krémtejszínt, és összeforraljuk, majd kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
- A makarónit az előírás szerint főzzük ki, leszűrjük, és tálaljuk a negyedelt főtt burgonyával, és a kurkumás-tejszínkrémes csirkemell-filés szósszal.
- Tálaljuk: kaliforniai paprikával, zöldpaprikával.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4208
- Feltöltés dátuma: 2011. október 24.
Ajánló
Finom bor vagy finom házi szörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Végre szép csirkemell-filét kaptam. Tejszínes szószt szeretett volna a család, de a színét és az ízét, a kaliforniai paprikával és kurkumával változtattam. Körete kettős lett: főtt burgonya és makaróni, és mégis nagyon finom volt együtt.:-) Sajnos nem kaptam akkor habtejszínt, 30 %-osat - se házi tejszínt, ezért kénytelen voltam ehhez a variációhoz fordulni (főzőkrém), ami finom volt, kisegített a bajban :-). Természetesen lehet csak makaróni, vagy csak főtt burgonya a köret. Ennyi volt a finom szószos, kétköretes ebédünk története, tárkonyos zöldbableves után, sikeresen, kétszeri étkezésre elfogyott :-).