r
Nosalty Logó

Kaliforniai paprikás-gombás szósz

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kaliforniai paprikás-gombás szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2911 micro
  • β-crypt
    695 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5077.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1033 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    11643 micro
  • β-crypt
    2778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3155 micro
Összesen 2311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát sós vízben feltesszük főni, forrástól kb. 20 perc, kikapcsoljuk, vízben hűl ki, majd leöntjük róla a vizet, és pucojuk, negyedeljük, melegen tartjuk.
  2. Az olajon a hagymát, fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, beletesszük a csirkemell-filé csíkokat, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  3. Beletesszük a sót és az őrölt borsot, a szeletelt gombát, a kaliforniai paprikát, petrezselymet, kurkumát, vizet, és egy-két keverés után fedő alatt főzzük.
  4. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és megkóstoljuk, puha-e.
  5. Közben feltesszük a sós, olajos vizet a tésztának forrni.
  6. Ha a szósz kész, beleöntjük a krémtejszínt, és összeforraljuk, majd kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  7. A makarónit az előírás szerint főzzük ki, leszűrjük, és tálaljuk a negyedelt főtt burgonyával, és a kurkumás-tejszínkrémes csirkemell-filés szósszal.
  8. Tálaljuk: kaliforniai paprikával, zöldpaprikával.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4208
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Finom bor vagy finom házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaliforniai paprikás-gombás szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Végre szép csirkemell-filét kaptam. Tejszínes szószt szeretett volna a család, de a színét és az ízét, a kaliforniai paprikával és kurkumával változtattam. Körete kettős lett: főtt burgonya és makaróni, és mégis nagyon finom volt együtt.:-) Sajnos nem kaptam akkor habtejszínt, 30 %-osat - se házi tejszínt, ezért kénytelen voltam ehhez a variációhoz fordulni (főzőkrém), ami finom volt, kisegített a bajban :-). Természetesen lehet csak makaróni, vagy csak főtt burgonya a köret. Ennyi volt a finom szószos, kétköretes ebédünk története, tárkonyos zöldbableves után, sikeresen, kétszeri étkezésre elfogyott :-).

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...