r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-sajtkrémes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kakukkfüves-sajtkrémes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 5921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A tálaláshoz

Összesen 208 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3555 micro
Összesen 1480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.8 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6510.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    588 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    3063 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    900 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2223 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    5709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14219 micro
Összesen 5921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Az olajon a vékonyan felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt, puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, és fehéredésig keverve pirítjuk.
  3. Beletesszük a zöldborsót, a kevés zöldséglevet, kakukkfüveket, amiket finomra vágtunk, és fedő alatt főzzük, kb. 35-40 percig,160 fokon, majd kóstoljuk, ha kell utána ízesítjük.
  4. Kis tálkában összekeverjük a reszelt sajtot, ömlesztett sajtot, és a tejszínt, ezt a sajtos keveréket öntsük a megfőtt csirkemellfilés alapra, ekkor kerül bele a finomra vágott petrezselyem is, és összeforraljuk. Pár perc a forrás után, ekkor keverjük bele a vajat, ami szép fényes színt, és nagyon kellemes selymes ízt is ad, majd kikapcsoljuk, és tartsuk melegen.
  5. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, a csomagolás szerinti ideig, leszűrjük, és a szósszal tálaljuk. Tálaláskor kakukkfűvel és petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2672
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Ajánló

Könnyű zöldséglevest,vagy csirkeapróléklevest kínáljunk előtte, és az ételhez finom bort, aki teheti. :-o Kínáljunk hozzá idény szerinti szörpöt, vagy ásványvizet. Természetesen máskor is elkészíthető ez az étel, (ősz, tél ) , ha van otthon friss fűszernövényünk a konyhában, cserepes változatban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves-sajtkrémes csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

Június eleje van, és még mindig tart a hajrá, a suli végét várva, a sok tennivaló közepette finom, gyors, laktató ételt szerettem volna készíteni. Tésztás-szószos ebédet szerettem volna, egyszerű ebédet, ami finom, hamar kész van, és a friss zöldfűszereket tudom az udvarunkból felhasználni, sikerült. Nagyon finom, illatos és nagyon finom ízes ételt adott a citromos kakukkfű, és nagyon jól összeálltak az ízek a petrezselyemmel, vajjal, tejszínnel, sajttal. Gyorsan elfogyott, ez a június hatodikai ebéd, a családnak ízlett.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...