Kakukkfüves-sajtkrémes csirkemell
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkemellhez
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
188g hosszúmetélt696 kcal
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkemellhez
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
750g hosszúmetélt2783 kcal
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkemellhez
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
14g zöldborsó11 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7g póréhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.8g csirkemellfilé19 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
13 kcal
-
5.3g füstölt sajt17 kcal
-
10.5g alaplé1 kcal
-
26.3g hosszúmetélt98 kcal
A tálaláshoz
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1627.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 254.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3555 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 279.8 g
Zsír
-
Összesen 232.6 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6510.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 588 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 752 mg
-
Foszfor 3063 mg
-
Nátrium 1365 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1606 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 900 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2223 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 1128 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 5709 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14219 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
2 ek olívaolaj
-
6 dkg vaj
-
1 db póréhagyma
-
45 dkg csirkemellfilé
-
3 dl alaplé
-
750 g hosszúmetélt
A tálaláshoz
Elkészítés
A csirkemellhez
- Az olajon a vékonyan felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt, puhára pároljuk.
- Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, és fehéredésig keverve pirítjuk.
- Beletesszük a zöldborsót, a kevés zöldséglevet, kakukkfüveket, amiket finomra vágtunk, és fedő alatt főzzük, kb. 35-40 percig,160 fokon, majd kóstoljuk, ha kell utána ízesítjük.
- Kis tálkában összekeverjük a reszelt sajtot, ömlesztett sajtot, és a tejszínt, ezt a sajtos keveréket öntsük a megfőtt csirkemellfilés alapra, ekkor kerül bele a finomra vágott petrezselyem is, és összeforraljuk. Pár perc a forrás után, ekkor keverjük bele a vajat, ami szép fényes színt, és nagyon kellemes selymes ízt is ad, majd kikapcsoljuk, és tartsuk melegen.
- Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, a csomagolás szerinti ideig, leszűrjük, és a szósszal tálaljuk. Tálaláskor kakukkfűvel és petrezselyemmel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2671
- Feltöltés dátuma: 2012. november 02.
Ajánló
Könnyű zöldséglevest,vagy csirkeapróléklevest kínáljunk előtte, és az ételhez finom bort, aki teheti. :-o Kínáljunk hozzá idény szerinti szörpöt, vagy ásványvizet. Természetesen máskor is elkészíthető ez az étel, (ősz, tél ) , ha van otthon friss fűszernövényünk a konyhában, cserepes változatban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Június eleje van, és még mindig tart a hajrá, a suli végét várva, a sok tennivaló közepette finom, gyors, laktató ételt szerettem volna készíteni. Tésztás-szószos ebédet szerettem volna, egyszerű ebédet, ami finom, hamar kész van, és a friss zöldfűszereket tudom az udvarunkból felhasználni, sikerült. Nagyon finom, illatos és nagyon finom ízes ételt adott a citromos kakukkfű, és nagyon jól összeálltak az ízek a petrezselyemmel, vajjal, tejszínnel, sajttal. Gyorsan elfogyott, ez a június hatodikai ebéd, a családnak ízlett.