Kakukkfüves nyúl római tálban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
667g nyúlhús907 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
-
33g kenyérszalonna232 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
8g fokhagyma11 kcal
-
67g víz0 kcal
Összesen
1742
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
2000g nyúlhús2720 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g kenyérszalonna697 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
5226
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
79.1g nyúlhús108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
28 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
7.9g víz0 kcal
Összesen
207
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.5 g
Zsír
-
Összesen 129.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 562.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1742
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 406.5 g
Zsír
-
Összesen 387.2 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6400.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 477 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 4296 mg
-
Nátrium 850 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1688.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 143 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 146 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
5226
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek kakukkfű
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 dl napraforgó olaj
-
10 dkg kenyérszalonna
-
2 ek sertészsír
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 dl víz
Elkészítés
- A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd nyakon öntjük egy bögre (kb 2 dl) olajjal. A fokhagymát felkarikázzuk, vagy fokhagymanyomóval összezúzzuk, hozzáadjuk ezt is a a húshoz.
- Innentől kétféle lehetőségünk van: gyors és lassú. Ha ráérünk, eltesszük a hűtőbe egy órára pácolódni, és csak ekkor áztatjuk be a római tálat. Ha nem érünk rá, akkor még jóval a fűszerezés előtt beáztatjuk a tálat, és nem kell hagyni pácolódni a húst. (Én nem értem rá, így is finom lett, de nyilván finomabb, ha áll egy kicsit.)
- Begyújtjuk a sütőt. A szalonnát felcsíkozzuk, a római tálat kikenjük zsírral, és kibéleljük a szalonnával. Ráhelyezzük a nyúlhúst, meglocsoljuk egy bögre hideg vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
- Időnként kivesszük, megszurkáljuk, saját levével locsoljuk. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
- Krumplipürét készítettem hozzá, amit a nyúlból kisült szafttal ízesítettem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 91719
- Feltöltés dátuma: 2014. október 17.
Ajánló
Rozét ittunk, nagyon jól passzol az íze hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Egy ismerősöm foglalkozik nyulakkal, gondoltam, veszek én is tőle egyet. Egészben adta, a belsőségeket és a bordát-gerincet lefagyasztottam, majd leves lesz belőle. A négy combot és minden egyéb húst, amit le bírtam róla fejteni, ezen a módon készítettem el. A nyúl íze nem sokban különbözik a csirkétől, ezért érdemes a csirkés ételektől teljesen eltérő módon készíteni, az én konyhámban speciel a bazsalikom és a kakukkfű még sose találkozott csirkehússal, de ahány ház, annyi szokás. Miután minden, főzni tudó ismerősömtől begyűjtöttem a tippeket, nekiláttam életem első nyúlsültjének. A fedett római tálban puha és szaftos lesz, nem szárad ki.