r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúl római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Kakukkfüves nyúl római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.5 g

Zsír

  • Összesen
    387.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    4296 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    143 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd nyakon öntjük egy bögre (kb 2 dl) olajjal. A fokhagymát felkarikázzuk, vagy fokhagymanyomóval összezúzzuk, hozzáadjuk ezt is a a húshoz.
  2. Innentől kétféle lehetőségünk van: gyors és lassú. Ha ráérünk, eltesszük a hűtőbe egy órára pácolódni, és csak ekkor áztatjuk be a római tálat. Ha nem érünk rá, akkor még jóval a fűszerezés előtt beáztatjuk a tálat, és nem kell hagyni pácolódni a húst. (Én nem értem rá, így is finom lett, de nyilván finomabb, ha áll egy kicsit.)
  3. Begyújtjuk a sütőt. A szalonnát felcsíkozzuk, a római tálat kikenjük zsírral, és kibéleljük a szalonnával. Ráhelyezzük a nyúlhúst, meglocsoljuk egy bögre hideg vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Időnként kivesszük, megszurkáljuk, saját levével locsoljuk. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Krumplipürét készítettem hozzá, amit a nyúlból kisült szafttal ízesítettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 91719
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 17.

Ajánló

Rozét ittunk, nagyon jól passzol az íze hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves nyúl római tálban
Fonott Kalács 77 recept

Egy ismerősöm foglalkozik nyulakkal, gondoltam, veszek én is tőle egyet. Egészben adta, a belsőségeket és a bordát-gerincet lefagyasztottam, majd leves lesz belőle. A négy combot és minden egyéb húst, amit le bírtam róla fejteni, ezen a módon készítettem el. A nyúl íze nem sokban különbözik a csirkétől, ezért érdemes a csirkés ételektől teljesen eltérő módon készíteni, az én konyhámban speciel a bazsalikom és a kakukkfű még sose találkozott csirkehússal, de ahány ház, annyi szokás. Miután minden, főzni tudó ismerősömtől begyűjtöttem a tippeket, nekiláttam életem első nyúlsültjének. A fedett római tálban puha és szaftos lesz, nem szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...