r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-fokhagymás sült camembert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kakukkfüves-fokhagymás sült camembert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4717.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert sajtot kétféleképpen is elkészíthetjük: 1. Ahogy mi tettük: grillserpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk úgy, hogy mellé dobjuk a héjában hagyott, késlappal megtört fokhagymát, a fűszerszárakat, és megszórjuk fűszerekkel. Akkor lesz kész, ha teteje pirult, a belseje pedig folyós lesz. 2. Vagy a tetejét keresztirányban bevagdossuk, a felületét bekenjük olívaolajjal. A résekbe és a tetejére szórjuk a különböző fűszereket és az aprított fokhagymát, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 180°C-os sütőben sütjük 15-20 percet, vagy ameddig a teteje pirult, a belseje pedig folyós lesz. Ilyenkor mellé vagdoshatjuk az édesburgonya hasábokat is.
  2. Az édesburgonyát ugyanezzel a fűszerezéssel, sütőtálcán, előmelegített sütőben, 180-190 fokon sütjük úgy 20 percig, ameddig kívülről jól megpirul és roppanós lesz, de belül még puha marad.
  3. A sült camembert ezen kívül tálalhatjuk még friss salátával, vagy főtt rizzsel és áfonyalekvárral is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Ajánló

Dolgos hétköznapokon mindig legyen a hűtőben egy-két karika camembert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors ebéd vagy vacsora ötlet, és ami a legjobb, nem kell várni vele a grillszezonig, bármikor elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...