Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkéhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
75g tej42 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
100g gersli352 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
624
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 179 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1399 micro
Összesen
624
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 195.6 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4327.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 2406 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 716 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5598 micro
Összesen
2495
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A hús szeleteket kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
- Egy tálba tesszük a fűszerezett húsokat, tejet öntünk rá, hogy ellepje, és a fokhagyma gerezdet is belenyomjuk. 1-2 órán át ebben pácoljuk.
- Az árpát jó alaposan átmossuk, feltesszük sós vízben főni, bőven ellepje. Közben a lilahagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
- Mikor az árpa már majdnem puha, beletesszüka borsót, rozmaringot. A legvégén a hagymát. Figyelni kell, hogy legyen rajta víz, mikor fő, de a végére ne tocsogjon alatta. Ha kell, utánaízesitünk.
- A húsról leitatjuk a nedvességet. Kedvünk szerint süthetjük ki: lisztbe mártva hirtelen vagy bepanírozva olajban.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2530
- Feltöltés dátuma: 2012. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Nincs különösebb története. Így nem a hagyományos rántott husis ebédet tálaltam fel, hanem kicsit megbolondítottam.