r
Nosalty Logó

Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

624
Kalória
48.9g
Fehérje
90.1g
Szénhidrátok
6.8g
Zsír
179g
Víz
109.5g
Koleszterin
18.8g
Rost
7.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 624 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2495 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 624 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4327.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    716 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5598 micro
Összesen 2495 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A hús szeleteket kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
  2. Egy tálba tesszük a fűszerezett húsokat, tejet öntünk rá, hogy ellepje, és a fokhagyma gerezdet is belenyomjuk. 1-2 órán át ebben pácoljuk.
  3. Az árpát jó alaposan átmossuk, feltesszük sós vízben főni, bőven ellepje. Közben a lilahagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
  4. Mikor az árpa már majdnem puha, beletesszüka borsót, rozmaringot. A legvégén a hagymát. Figyelni kell, hogy legyen rajta víz, mikor fő, de a végére ne tocsogjon alatta. Ha kell, utánaízesitünk.
  5. A húsról leitatjuk a nedvességet. Kedvünk szerint süthetjük ki: lisztbe mártva hirtelen vagy bepanírozva olajban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek

Nincs különösebb története. Így nem a hagyományos rántott husis ebédet tálaltam fel, hanem kicsit megbolondítottam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!