r
Nosalty Logó

Kaktusz jégkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Kaktusz jégkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 1543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 72 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    676 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 72 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Elkészítés

gyümölcsjégkrém

  1. A citromokat és a narancsot kifacsarjuk és átszűrjük, hogy mag véletlenül se legyen benne. Hozzáadjuk az agavészirupot és a vizet és alaposan összekeverjük.
  2. A kiwit megpucoljuk, feldaraboljuk és késes aprítóba tesszük. Hozzáadunk kb. 1-1,5 decit a citruslevünkből, leturmixoljuk, majd átszűrjük.
  3. A jégkrémesformákat a harmadukig töltjük a kiwilével, majd fagyasztóba tesszük 1-1.5 órára. A lényeg, hogy megfagyjon annyira, hogy ráönthessük a következő réteget.
  4. Az epres réteggel az előzően hasonlóan járunk el, azaz az epret leturmixoljuk a citruslével, majd megtöltjük vele a jégkrémformákat a kétharmadukig. Egy órára mehetnek is a hűtőbe.
  5. Végül a formák utolsó harmadát a citruslével töltjük meg és ekkor beletesszük a fagylaltospálcákat is.
  6. Utoljára hűtőbe tesszük, ezúttal legalább 3-4 órára, hogy legyen ideje teljesen megfagyni.

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

  1. A fehércsokoládé kétharmadát vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a maradék harmadát is.
  2. Hozzákeverünk pár csepp zöld ételfestéket és némi tejszínt is, hogy fényesebb és hígabb legyen a máz, végül beleforgatjuk a dekorcukrot.
  3. A gyümölcsjégkrémek tetejét (felső harmadát) belemártjuk a mázba, majd visszatesszük a fagyasztóba rádermedni.
  4. Mivel nem lesz olyan szép a jégkrém a mázzal bevonva, mint nélküle, ez a lépés el is hagyható, mi is inkább natúran fotóztuk le. De ha valaki szeretné a boltihoz még hasonlóbbra csinálni a házi jégkrémpálcát, akkor érdemes kipróbálnia.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1173
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaktusz jégkrém
Rosanics Petra 351 recept

Ezúttal a sokunk által imádott Kaktusz jégkrém házi verzióját készítettük el. A kész jégkrémek szép színesek és annál is ízesebbek lettek, az egyes rétegek remekül átadják a citrom, az eper, illetve a kiwi ízét. A tetejére elkészíthetjük a híres bevonatot is, de persze ezt el is hagyhatjuk, ha csak egy gyors és egyszerű, hűsítő finomságra vágyunk.

Hozzávalók

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...