r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás márványtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-vaníliás márványtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a cukrot jó habosra keverjük.
  2. 4 tojást egy tálban összekeverjük a vaníliaaromával.
  3. A vajhoz adjuk a tojásokat 3-4 adagban.
  4. Beletesszük a lisztet, amit előzőleg a sütőporral elkevertünk. Innentől kezdve gyorsan dolgozunk, mert a sütőpor már nedves anyagokkal érintkezett.
  5. A tejet beleöntjük.
  6. A tésztát elfelezzük. Egyik felébe kakaóport szórunk.
  7. 20 cm-es sütőformába öntjük a masszát (a formát sütőpapírral béleljük és olajjal lekenjük előtte!), következőképpen: felváltva tesszük a tortaformába, 1 evőkanál kakaós, majd egy kanál vaníliás massza (amíg a massza el nem fogy), lehetőleg minél változatosabban elhelyezve a tortaformában. Végül egy süteményes villa végével csíkokat húzunk benne (átlósan, keresztbe, össze-vissza), hogy szép márványos legyen. (Ne csak a tetején húzkodjuk össze a tésztát, nyomjuk le a villa végét bátran a tortaforma aljáig.)
  8. 180 fokon /gázsütő 4-es fokozat/ 45 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14821
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 29.

Ajánló

Én 24-es tortaformában sütöttem, ez volt itthon a legkisebb, így legalább nem olyan gigantikusan magas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az "Ide süss" című műsorban láttam a Tv paprikán és egyből nekiláttam :). Az eddigi leggyorsabban elkészíthető tortaformában sült sütemény, amit eddig próbáltam, nagyon egyszerű és pik-pak elkészíthető, ugyanakkor látványban és ízben is igen gazdag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...