r
Nosalty Logó

Kakaós-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kakaós-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához:

A túrós töltelékhez:

Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához:

A túrós töltelékhez:

Összesen 9756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kakaós tésztához:

A túrós töltelékhez:

Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.1 g

Zsír

  • Összesen
    595.6 g
  • Telített zsírsav
    357 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11980.9 g
  • Cink
    2611 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    2018 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    3900 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 9756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A kakaós tésztához:

A túrós töltelékhez:

Elkészítés

A kakaós tésztához:

  1. A kakaós tésztához a vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a kakaóval és sütőporral elkavart lisztet, sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy 30x40x8 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kivesszük a hűtőből. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és az előkészített tepsibe rakjuk.
  3. A túrós töltelékhez a vajat felolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a vajat. Majd hozzádolgozzuk a túrót, és végül a pudingport.
  4. A túrós masszát a kakaós tésztára simítjuk. A maradék kakaós tésztát apró darabokra csipkedjük, és elosztjuk a túrós masszán.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 60 perc alatt megsütjük. A kikapcsolt sütőben résnyire nyitott ajtóval hagyjuk a süteményt hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17338
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény a sötét kakaós omlós tésztával és a világos krémes túrós masszával nem csak finom, hanem mutatós is.

Hozzávalók

A kakaós tésztához:

A túrós töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...