r
Nosalty Logó

Kakaós tallér borsocskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
borsocska
Kakaós tallér borsocskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük alaposan a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a kakóport, a szódabikarbónát és a vanília aromát, majd simára keverjük.
  3. Belekeverjük a felvert tojásokat és a lisztet meg az aprított csokit és a feldarabolt dióféleséget.
  4. Kis halmocshákat adagolunk a sütőlapra egy teáskanállal 7-8 cm-re egymástól.
  5. 175 fokon 10 percig sütjük, 2 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, majd tortarácsra tesszük. Kb. 30 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4217
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
borsocska 13 recept

Jonanne Fluke az Áfonyás muffin és gyilkosság című könyvében található ez a recept, csokifanatikusoknak ajánlom. Eredeti nevén: Ikrek kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...