r
Nosalty Logó

Kakaós sütemény medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós sütemény medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5429.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.7 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 323 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót. Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban.
  2. Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.
  3. Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.
  4. A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.
  5. Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19638
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Ajánló

Én szamócalekvárral készítettem, de bármilyen gyümölcslekvárból elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kakaós süteményekkel nekem általában az problémám, hogy hamar kiszáradnak, és másnapra sajnos már nem olyan ízletesek. Ez a sütemény azonban maga a CSODA (nem szívesen magasztalom, mert saját alkotásról van szó…), még sosem kóstoltam ilyen puha és szaftos kakaós sütit, amire a ráadást a két réteg lekvár és a tetején lévő ropogós mandula adja. Mindennek a titka pedig a burgonya… :))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...