Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
8g vaj60 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
6 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összesen
383
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
34 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
2292
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
6.5g vaj47 kcal
-
28.7g tojás36 kcal
-
16.3g porcukor63 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
4 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
26.1g habtejszín76 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
383
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 124.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3190.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1358 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.3 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 298.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 1193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1002 micro
Összesen
2292
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
12.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
12.5 dkg finomliszt
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
- A vajat mikróban vagy tűzön felolvasztjuk, és félretesszük.
- Egy kis tálban összekeverjük vagy összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses).
- A tojásfehérjéket elektromos habverővel felverjük, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- A kemény habbá vert fehérjébe -még nem állt le a habverő- egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat.
- Az összeszitált lisztet, sütőport és kakaóport -kanalanként adagolva hozzá- a habverővel belekeverjük a masszába. (Ezt a műveletet elektromos habverő nélkül úgy is elvégezhetjük, hogy a lisztes keveréket a massza tetejére szitáljuk, és fakanállal lazán belekeverjük, bár ilyenkor előfordulhat, hogy csomós lesz, vagy a lisztes keverék nem lesz eléggé beledolgozva.)
- Végül -a habverőt még mindig működtetve- hozzáadjuk a kihűlt vajat.
- A kész masszát a muffin tepsi papírkapszlikkal kibélelt részeibe töltjük (kb. 1/3-3/4 részig), és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
- 12 darab lesz belőle ha nem töltjük teljesen tele a kapszlikat, ellenkező esetben csak kilenc darabot kapunk.
- A tejszínhabot lazán felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót, és jól felverjük.
- A habzsákba tesszük a tejszínhabot, és a kisült és kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
- Szórócukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9899
- Feltöltés dátuma: 2013. május 06.
Ajánló
A tésztába lehet tenni durvára vágott mandulát, diót, akár meggyet is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Wendy
59 recept
Lajos Mari receptje szerint készült, mely recept a 2012. április 11-ei Nők Lapjában jelent meg, de módosítva lett. A muffin tésztája inkább kakaós piskótára emlékeztet, nagyon könnyű, és a gyerekek körében hatalmas sikert aratott.