r
Nosalty Logó

Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Kakaós piskótamuffin tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 2292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat mikróban vagy tűzön felolvasztjuk, és félretesszük.
  2. Egy kis tálban összekeverjük vagy összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses).
  4. A tojásfehérjéket elektromos habverővel felverjük, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  5. A kemény habbá vert fehérjébe -még nem állt le a habverő- egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat.
  6. Az összeszitált lisztet, sütőport és kakaóport -kanalanként adagolva hozzá- a habverővel belekeverjük a masszába. (Ezt a műveletet elektromos habverő nélkül úgy is elvégezhetjük, hogy a lisztes keveréket a massza tetejére szitáljuk, és fakanállal lazán belekeverjük, bár ilyenkor előfordulhat, hogy csomós lesz, vagy a lisztes keverék nem lesz eléggé beledolgozva.)
  7. Végül -a habverőt még mindig működtetve- hozzáadjuk a kihűlt vajat.
  8. A kész masszát a muffin tepsi papírkapszlikkal kibélelt részeibe töltjük (kb. 1/3-3/4 részig), és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
  9. 12 darab lesz belőle ha nem töltjük teljesen tele a kapszlikat, ellenkező esetben csak kilenc darabot kapunk.
  10. A tejszínhabot lazán felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót, és jól felverjük.
  11. A habzsákba tesszük a tejszínhabot, és a kisült és kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.
  12. Szórócukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9913
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Ajánló

A tésztába lehet tenni durvára vágott mandulát, diót, akár meggyet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari receptje szerint készült, mely recept a 2012. április 11-ei Nők Lapjában jelent meg, de módosítva lett. A muffin tésztája inkább kakaós piskótára emlékeztet, nagyon könnyű, és a gyerekek körében hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...