r
Nosalty Logó

Kakaós mézes zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós mézes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 8093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    432.9 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.5 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3538 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 8093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Morzsoljuk el kézzel a lisztet és a vajat, majd tegyük hozzá a tejet, kakaót, tojásokat, szódabikarbónát, olvasztott mézet és a porcukrot.
  2. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk a tésztát 5 egyenlő részre.
  3. Minden lapot nyújtsunk ki egy 25 cm x 25 cm tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátán süssük ki a lapokat.
  5. Majd rácson hűtsük ki teljesen. Nem kell aggódnunk, ha nem lesznek szépek a lapok, úgyis meg lesznek töltve, és másnap reggel, amikor levágjuk a szélét és felszeljük, csodásak lesznek.

Krémhez

  1. Egy lábasban a tojássárgáját, tejet és lisztet folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) sűrű krémmé főzzük.
  2. Majd amikor teljesen kihűlt, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot. Én szeretek adni hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.
  3. Osszuk a krémet 4 részre, majd minden lapot, a felső kivételével, kenjünk meg egyenletesen. Vagyis az elsőt megkenjük, ráhelyezzük a következőt, és így tovább.
  4. A tetejét szórjuk meg jól kakaóporral.
  5. Én szeretem az első lapot egy üveg hagymavágólapra helyezni, de hagymavágó deszka is jó. Így könnyebb az összeállított sütit a hűtőbe helyezni.
  6. Hagyjuk ott pihenni egy éjszakán át.
  7. Másnap szépen vágjuk le a szélét, majd szeljük fel, ahogy szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 18594
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Ajánló

A hűtőben eláll 2 hétig, és fagyasztani is lehet letakart edényben. Amikor kiolvasztjuk, akkor szórjuk meg újra egy kis kakaóporral, és tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig kedveltem az érdekes recepteket, és bár családom igazán szereti a hagyományos Gerbeaud (zserbó) szeletet, a Kakaós Mézes Gerbaud (Zserbó) azonnal mindenki kedvence lett. 

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...