r
Nosalty Logó

Kakaós-lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kakaós-lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 5217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 5217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, mandulával, sütőporral, meg a vaníliás cukorral.
  2. A vajas masszát összegyúrjuk a lisztkeverékkel, elosztjuk két részre, becsomagoljuk fóliába. Hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a felének a közepét is kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, amelyiknek a közepe ki van szúrva, azt megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk mandulával.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Pár percig hagyjuk a lemezen hűlni, majd tortarácson teljesen kihűtjük. Lekvárral megkenve, 2-2 összeragasztunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9503
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt nem hiszem, hogy valakinek be kell mutatni. Ez csak a kakaós változata, ha valaki másképpen szeretné elkészíteni. Nálunk az ishler is ebből a tésztából készül. A szeletelt mandula illik a tetejére, mivel a tésztában is megtalálható, és nem mellékes az sem, hogy igen mutatós is így.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...