r
Nosalty Logó

Kakaós fonott kalács kuksitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kuksi09
Kakaós fonott kalács kuksitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 1526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 4575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 4575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Elkészítés

A kalácshoz

  1. Először a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot teszünk bele, és felfuttatjukbenne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összeleverjük, hogy lágy tésztát kapjunk.
  2. Letakarjuk,és kelesztjük15 percig. Utána 6 észre osztjuk, de bből 2 adagba belekeverjüka kakaóport.
  3. Utána kígyóformákat sodrunkk belőle, és 2 fehér, meg 1 kakaós kígyódarabot összefonunk. Ugyanezt megismételjükmég egyszer (mert két kalácsunk lesz).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjükfelvert tojással, majd még 10 percig kelesztjük. Végül előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5110
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós fonott kalács kuksitól
kuksi09 14 recept

Soha életemben nem csináltam fonott kalácsot, és ki szerettem volna próbálni. Elsőre szerintem remekül sikerült. Azóta már többször is csináltam, de mégis csak az első volt a legszebb.

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...