r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas csiga és pillangó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
StellaMelanie
Kakaós-fahéjas csiga és pillangó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 4294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése egyszerű és gyors. A lisztbe kis mélyedést vájunk, beleszórjuk az élesztőt, töltünk rá egy kis tejet és megszórjuk egy csipetnyi cukorral. Mikor felfutott az élesztő, hozzátörjük a tojásokat és a maradék tejjel jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, tehetünk még hozzá lisztet, amíg puha, ruganyos lesz, de nem jó az sem, ha kemény, mert nem fog tudni szépen megkelni. A langyos, olvasztott vajból két evőkanálnyit beletöltünk és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Közben előkészítjük a tepsit: vajjal kikenjük és megszórjuk cukorral, így a csigák alja is ropogós lesz.
  3. Miután a tészta megkelt hosszú téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A megtöltés legegyszerűbb módja az, hogy egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaóval és fahéjjal összekevert cukrot, és meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.Szorosan feltekerjük és süthető is.
  5. (A változatosság kedvéért készítettem belőle csigát és pillangót is. A csigához szeletekre vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra (hogy majd nyugisan elférjenek) tepsibe rakjuk. A pillangókhoz trapéz alakúra vágjuk a tésztát, és a közepénél egy fakanállal benyomjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20397
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-fahéjas csiga és pillangó
StellaMelanie 11 recept

Téli reggelek (és délutánok) legcsodálatosabb finomsága: a kakaós-fahéjas csiga. Omlós, illatos, ropogós és nagyon finom. Tejjel, kávéval vagy csak úgy. Egyetlen gond van ezzel a sütivel: percek múlva már nyoma sincs.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...