r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Nkcicc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nkcicc
Kakaós csiga Nkcicc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 579 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel tejjel és cukorral. Langyosítsuk fel a tejet, tegyünk bele kevés cukrot, keverjük meg, és morzsoljuk bele az élesztőt, ezután tegyük félre, takarjuk le, és várjunk 5 percet.
  2. A többi felsorolthozzávalót (kivéve a kakaót és egy csomag vaníliás cukrot) tegyük egy tálba, és dolgozzuk össze, ez akár történhet robotgéppel vagy saját kézzel is, majd a végén adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és ezt is jól gyúrjuk össze, ha hígnak találjuk, tegyünk bele még egy kis lisztet, amíg pont jó nem lesz a tészta.
  3. Ezek után borítsuk le egy konyharuhával, vigyük valami melegebb helyre, hadd keljen meg. A sütőt is nyugodtan bemelegíthetjük egy kisebb fokozaton, és ott is kelhet. A kelési idő 30perc.
  4. Kész a tésztánk. Ha eddig nem tettük meg, izzítsuk be a sütőt, mert a csigákat előmelegített sütőbe kell tenni.
  5. A tésztát kinyújtjuk. Elkezdhetjük megcsinálni a tölteléket. A kakaót kristálycukorral és margarinnal felmelegítjük, ha kívánja pici vizet is, hozzátehetünk. Ezt felvisszük, rákenjük a tésztánkra, és várunk vele egy picit hadd hűljön és szilárduljon picit.
  6. Ezek után feltekerjük, és ha a tésztánk jól sikerült, egy élesebb késsel felszeleteljük, csigákat vágunk.:)
  7. Ezek után nincs más dolgunk, mint a sütőpapírral kibélelt tepsi alját kicsit meglisztezzük, és belehelyezzük a csigákat.
  8. A tetejüket kristálycukorral megszórjuk. Fontos, hogy ne túl közel tegyük őket egymáshoz, megnőnek!
  9. A sütési idő 35-45 perc közé esik a sütő minőségétől függően. A kivétel előtt kb. 10 perccel a megmaradt tejet és vaníliás cukrot összekeverjük, és megkenjük vele a tetejét. Majd a kész csigákat tálaljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16866
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

Valami könnyen elkészíthető dolgot kerestem, ami ráadásul mutatós és finom. A kakaós csigát pedig ki ne szeretné mini változatban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...