r
Nosalty Logó

Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Doggy
Kakaós csiga kelt tésztából Doggy da Cheftől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 630 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 6297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint, én kb. ennyit tettem bele)
  • 20 dkg cukor (ízlés szerint, kakaóportól függ, jó édes legyen)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a cukrot a sót, az olajat és az olvasztott margarint egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a fél liter langyos tejet, és a szárított élesztőt, ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik, de a kezünkön még épp hogy csak ragad, jó könnyű tésztát dagasztunk.
  2. Majd meleg helyen szoba hőmérsékletű helyen szép nagyra kelesztjük.Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kicsit megkenjük tejjel, de csak éppen, hogy és a kristálycukros kakaóporos keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztát félbevágjuk, és mind a kettőt külön külön feltekerjük, mint egy tekercset, a két végét összenyomkodjuk, hogy a kakaópor ne szóródjon ki.
  3. Majd 3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a kis kakaós csigákat kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszükegymástól távol,és körbe a tészta szélét megkenjük tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alattaranybarnára sütjük. Miután megsültek, várjuk meg míg kihűlnek, és hintsük meg porcukorral a tetejét.
  5. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23503
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám mesélte, hogy készített kakaós csigát, és annyira megkívántam, hogy ihletet kaptam, és rögtön neki is láttam a sütögetésnek, még jó hogy szabadnapos voltam, így könnyen rá tudtam szánni magam.:) A siker nem maradt el, nem hiába szántam rá magam, mert minden percét megérte, olyan isteni finom lett, remélem azoknak is ízlik, akik elkészítik!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...