r
Nosalty Logó

Kakaós csiga hajtogatott tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Kakaós csiga hajtogatott tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kakaós kencéhez

Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kakaós kencéhez

Összesen 5412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kakaós kencéhez

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    1862 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.8 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 5412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós kencéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni!).
  2. A lisztet, a tojást, a porcukrot, a 6 dkgvajat és a sót összegyúrjuk, szépen hozzáadagolva az élesztős tejet. Amikor már rugalmas a tészta, cipót formálunk belőle, és 30 percig pihentetjük.
  3. Míg a tészta pihizik, a 25 dkg vajat pár evőkanál liszttel kikeverjük.
  4. A pihentetés után kinyújtjuk a tésztát félujjnyi vastagra, rásimítjuk a vajat, majd 'becsomagoljuk': behajtjuk középre balról, ráhajtjuk jobbról, behajtjuk hasonlóan középre alulról, majd ráhajtjuk a tetejét. Megfordítjuk, nyújtunk rajta egyet, majd kb. 10-15 percig pihentetjük megint.
  5. Megfordítjuk, meghajtogatjuk megint, és félretesszük pihenni. Közben a sütőt begyújtjuk 180 fokra.
  6. A kencéhez összekeverjük a kakaót, a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. A cukor mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretjük édesen, a tej mennyisége pedig, hogy mennyire akarjuk folyósnak. Akkor jó, ha nem darabos, kenhető, de nem folyik szét teljesen.
  7. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, belesimítjuk a kakaós masszát, majd szorosan feltekerjük.
  8. Centi vastagra felszeleteljük, és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6663
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga hajtogatott tésztából
Zsófi.M 39 recept

Nemrég nagyon megkívántam az igazi kakaós csigát, azt az jófajta leveles tésztásat, amit a boltokban ugyan lehet kapni ilyen-olyan minőségben, de az örök problémám, hogy vajon mennyi benne a műanyag. Nem maradt más hátra, mint kifejleszteni a saját verziót! :) Életemben sosem csináltam még ezelőtt hajtogatott tésztát, ez a legelső próbálkozás pedig annyira jól sikerült, hogy mostantól itt fog lebegni a fejem felett Damoklész kardjaként... T.-t megnyerte, egymás után vagy 6-ot bepuszilt, és elismerően hümmögött közben.

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós kencéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...