r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Dattitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Kakaós csiga Dattitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 12314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    985 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 2053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    659.7 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    279 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13757.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    1205 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    8904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1423.4 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6245 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5911 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 12314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A vaj 80%-ból (48 dkg) és a liszt 20%-ból (20 dkg) készítünk egy úgynevezett vajas részt, amit majd belenyújtunk a tésztába! A vajat és a lisztet összegyúrjuk és tégla alapúra megformázzuk, hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tésztát!
  2. A tejet az élesztővel felfuttatjuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. A maradék lisztet, vajat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten letakarva hagyjuk érlelni!
  3. Érlelés után a tésztát kiborítjuk, és csinálunk neki 4 fület, a közepe maradjon púposabb (kb. úgy fog kinézni, mint a virág szirmai), a közepére megy a (80% vaj és 20% lisztből készült) vajas rész. A füleket visszahajtjuk, és kinyújtjuk 1 cm vastagságú tégla alapúra. Most következik a hajtás: 1*3, elfordítjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, aztán hűtőbe tesszük 15 percre. Újra elnyújtjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, majd ismét hűtő 15 percre.
  4. Majd hűtőből kivéve 1 cm vastag tégla alapúra nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk kakaó és cukor keverékével. Kézzel rányomkodjuk a tölteléket. Feltekerjük (alulról felfelé), 3 cm darabokra felvágjuk, elfektetve elhelyezzük a sütőlemezen. Vizes késsel ellapítjuk a közepét. Kelesztjük 5-10 percig. Kelesztés után 220°c gőzös sütőtérben megsütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Töltelék

  1. A vajat felolvasztjuk (ezzel kenjük majd meg a tésztát).
  2. Ha cukrozatlan kakaóport használunk, akkor keverjünk hozzá cukrot ízlés szerint.
  3. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk a kész kakaós csigák tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29435
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek sütni, ezért sok receptet kipróbálok!  A kakaós csiga is nagyon népszerűvé vált nálam. :) Jó sütögetést! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...