Kakaós csiga Dattitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Datti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
167g finomliszt607 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
83g tej47 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g só0 kcal
Töltelék
-
67g instant kakaópor253 kcal
-
25g vaj179 kcal
Tetejére
-
33g porcukor129 kcal
-
6 kcal
Összesen
2053
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
600g margarin4302 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g só0 kcal
Töltelék
-
400g instant kakaópor1516 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Tetejére
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
12314
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
32.3g finomliszt117 kcal
-
19.4g margarin139 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
0.6g só0 kcal
Töltelék
-
12.9g instant kakaópor49 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
Tetejére
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 110 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2293 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 1484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.2 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1041 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 985 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
2053
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.6 g
Zsír
-
Összesen 659.7 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 279 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13757.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 1629 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 1205 mg
-
Foszfor 1592 mg
-
Nátrium 8904 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1423.4 g
-
Cukor 645 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 312.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6245 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 572 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 701 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 5911 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 3967 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
12314
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
5 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
4 db tojássárgája
-
2 dkg só
Töltelék
-
15 dkg vaj
Tetejére
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A vaj 80%-ból (48 dkg) és a liszt 20%-ból (20 dkg) készítünk egy úgynevezett vajas részt, amit majd belenyújtunk a tésztába! A vajat és a lisztet összegyúrjuk és tégla alapúra megformázzuk, hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tésztát!
- A tejet az élesztővel felfuttatjuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. A maradék lisztet, vajat és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Szobahőmérsékleten letakarva hagyjuk érlelni!
- Érlelés után a tésztát kiborítjuk, és csinálunk neki 4 fület, a közepe maradjon púposabb (kb. úgy fog kinézni, mint a virág szirmai), a közepére megy a (80% vaj és 20% lisztből készült) vajas rész. A füleket visszahajtjuk, és kinyújtjuk 1 cm vastagságú tégla alapúra. Most következik a hajtás: 1*3, elfordítjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, aztán hűtőbe tesszük 15 percre. Újra elnyújtjuk, és behajtjuk egy 1*4-be, majd ismét hűtő 15 percre.
- Majd hűtőből kivéve 1 cm vastag tégla alapúra nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk kakaó és cukor keverékével. Kézzel rányomkodjuk a tölteléket. Feltekerjük (alulról felfelé), 3 cm darabokra felvágjuk, elfektetve elhelyezzük a sütőlemezen. Vizes késsel ellapítjuk a közepét. Kelesztjük 5-10 percig. Kelesztés után 220°c gőzös sütőtérben megsütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Töltelék
- A vajat felolvasztjuk (ezzel kenjük majd meg a tésztát).
- Ha cukrozatlan kakaóport használunk, akkor keverjünk hozzá cukrot ízlés szerint.
- A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk a kész kakaós csigák tetejét.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 29440
- Feltöltés dátuma: 2014. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Datti
9 recept
Nagyon szeretek sütni, ezért sok receptet kipróbálok! A kakaós csiga is nagyon népszerűvé vált nálam. :) Jó sütögetést! :)