Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez és a szóráshoz
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez és a szóráshoz
Összesen
2026
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
43.2g finomliszt157 kcal
-
10.4g mangalica zsír93 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
3.5g élesztő4 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez és a szóráshoz
Összesen
350
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 940.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.7 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
2026
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg mangalica zsír
-
2 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 kk fahéj
A kenéshez és a szóráshoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
- A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
- Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
- A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros-kakaós-fahéjas keveréket.
- Szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm nagyságú szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tekercseket és a tésztarészt bekenjük felvert tojással.
- 10-15 percet kelesztjük a tekercseket és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 668
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 138182
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.
Ajánló
Tipp: A feltekert csigaszeleteket is keleszthetjük hidegen és fogyasztás előtt süthetjük. A megadott mennyiségből 16-20 db kisebb csiga készíthető.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A hidegen kelt tészta előnyeiről itt már írtam. Változatosan felhasználható. Most kakaóscsiga készült belőle.