Kakaós csiga 4. (házi élesztős- vajas leveles tésztából)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
19 kcal
-
8g cukor32 kcal
A tetejére
Összesen
472
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g tej168 kcal
-
29 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
100g cukor387 kcal
A tetejére
Összesen
5665
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
14.6g margarin105 kcal
-
17.6g tej10 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
5.9g cukrozatlan kakaópor13 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
A tetejére
Összesen
332
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
472
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 290.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3977.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 1802 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.7 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 219.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 2607 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
5665
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
3 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg porcukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg cukor
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk.
- Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk.
- A tésztát téglalap alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A megmaradt lisztet a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal összegyúrjuk. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a hűtőből kivett margarinos tésztát, és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Ezt többször megismételjük.
- Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, és megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest.
- Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a sütőpapíros tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.
- Forró sütőben megsütjük, majd a forró tésztákat vaníliás tejjel meglocsoljuk.
- Kb. 20-25 db lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 45580
- Feltöltés dátuma: 2010. január 30.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Én a kelt tésztákat úgy kelesztem, hogy bekapcsolom a sütőt a legkisebb fokozatra. Majd berakom a tésztát lefedett kelesztőtálban. Az egyenletes meleg miatt sokkal hamarabb megkel a tészta.