r
Nosalty Logó

Kakaós-citromos napsugársüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-citromos napsugársüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 5495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 5495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sütőporral nagyon habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
  3. A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. Készre sütjük. (Tűpróba!)
  5. A krémhez a tojásokat összekeverjük 20 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, valamint kifacsart levével, majd sűrűre főzzük.
  6. A margarint összekeverjük a maradék 20 dkg cukorral, és a két masszát összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a a krém egy részével, és a tetejét is bevonjuk vele.
  8. Az oldalakat a tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18915
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

Valószínűleg maradni fog citromkrém, mi ezzel csöpögtetve-öntözve fokoztuk az élvezeteket:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti hirtelen felindulásból született, és azonnal kedvenccé lett. A nevét a krém színéről és arról a tulajdonságáról kapta, hogy a szürke napokban egy kis melegséget csempész az ember lelkébe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...