r
Nosalty Logó

Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8870.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1906 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    4877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és az egészet jól összekeverjük.
  2. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
  3. Állni hagyjuk kb. 20 percig. Addig a szalonnát felvágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, majd lapáttal kivesszük. A zsíron kis lángon karamellizáljuk a vékony karikára vágott vöröshagymát. Ha kész, hozzáadjuk a bacont, és elzárjuk alatta a gázt.
  4. Közben vizet forralunk, a tésztát pedig kisebb adagokban beleszaggatjuk. Ha feljöttek a víz felszínére, leszűrjük. Hozzáadjuk a hagymához és baconhöz.
  5. Így teszünk az összes többi nokedlitésztával is.
  6. Ha kész, összekeverjük egyszer. A tejfölt kikeverjük a tejjel, majd ezzel is elkeverjük. Végül ráreszeljük a sajtot, szépen eloszlatva, és azzal is elkeverjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, amíg a sajt forró és olvadós!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 732
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 35687
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Ajánló

Olyan sajttal csináljuk, ami jól olvad - gruyere vagy ementáli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ausztria nokedlija, általában csak sajttal, de most adtam hozzá pluszban egy-két dolgot - így igazi őszi-téli vacsora lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...