Kacsaragus spagetti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
125g kacsamell169 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
63g spagetti tészta232 kcal
A tálaláshoz
-
38g parmezán sajt147 kcal
Összesen
682
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
500g kacsamell675 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
250g spagetti tészta928 kcal
A tálaláshoz
-
150g parmezán sajt588 kcal
Összesen
2731
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
25.8g kacsamell35 kcal
-
25.8g paradicsom5 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
8.3g zeller3 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
2.1g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
12.9g spagetti tészta48 kcal
A tálaláshoz
-
7.7g parmezán sajt30 kcal
Összesen
142
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 325.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 748 micro
-
β-karotin 2722 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6093 micro
-
Lut-zea 842 micro
Összesen
682
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.1 g
Zsír
-
Összesen 97.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8348.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 2167 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 2979 mg
-
Nátrium 2421 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1301.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1456 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 903 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 971 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 2992 micro
-
β-karotin 10889 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24371 micro
-
Lut-zea 3369 micro
Összesen
2731
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1259 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
50 dkg kacsamell
-
5 db paradicsom
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
1 csokor kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
0.5 tk rozmaring
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tésztához
-
25 dkg spagetti tészta
A tálaláshoz
-
15 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A raguhoz
- Egy edényben felmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a felaprított kakukkfüvet, petrezselymet és a babérlevelet. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és a felaprított fokhagymát, és megfonnyasztju. Közben kavargatni kell, nehogy odakapjon.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsahúst, átsütjük.
- Hozzáadjuk meghámozott és kis kockákra vágott paradicsomot, valamint a többi fűszert, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Menet közben, ha nagyon lesülte a nedvességet, egy kis paradicsomlével, vagy vízzel felönthetjük, de egy dl-nél több nem kell hozzá.
- Levesszük a fedőt, és így is főzzük még 10 percig, és kész.
- Menet közben a tésztát is kifőzzük.
- Tálaljuk, adagonként tésztát halmozunk a tányérra, rákanalazunk a raguból, és parmezánt reszelünk a tetejére ízlés szerint.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9734
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.
Ajánló
pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a Nagy Tésztáskönyvben található kacsaragus tészta Mr Smith átdolgozásában.