Kacsamell narancsmártással és szárnyasbabbal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Kacsamell narancsmártással és szárnyasbabbal](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/Ac/Bz/kacsamell-narancsmartassal-szarnyasbabbal.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=421%2C289%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=76cdd3c0034b954d95e9425567c1d44d)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
2 db kacsamell
-
8 dkg kandírozott narancshéj
-
4 ek narancslekvár
-
2 db narancs
-
4 dkg crème fraîche
-
30 dkg szárnyasbab
1559
Kalória
120.2g
Fehérje
148.8g
Szénhidrátok
56.3g
Zsír
497.5g
Víz
336.6g
Koleszterin
44.3g
Rost
74.6g
Cukor
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
129 kcal
-
40g narancslekvár98 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
20g crème fraîche71 kcal
-
8g brandy18 kcal
-
150g szárnyasbab614 kcal
Összesen
1559
kcal
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
258 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
40g crème fraîche143 kcal
-
16g brandy37 kcal
-
300g szárnyasbab1227 kcal
Összesen
3120
kcal
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
43.6g kacsamell59 kcal
-
14 kcal
-
4.4g narancslekvár11 kcal
-
28.3g narancs10 kcal
-
2.2g crème fraîche8 kcal
-
0.9g brandy2 kcal
-
16.3g szárnyasbab67 kcal
Összesen
171
kcal
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3229.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 802 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1519 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.8 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 497.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
1559
kcal
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240.5 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6458.1 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 732 mg
-
Foszfor 3038 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.7 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 89 mg
Víz
-
Összesen 995.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 475 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
3120
kcal
- 15% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
171
kcal
Elkészítés
- A kacsamellet megtörölgetjük, lehártyázzuk, zsíros bőrét bevagdossuk úgy, hogy a vágás a húst már ne érje. Bőrös oldalával lefelé vasserpenyőben 20 percig sütjük, közben a kisülő zsírral néha meglocsolgatjuk a hús felfelé néző részét.
- Ezután megfordítjuk, a húsos oldalt még három percig sütjük. Közben a szószhoz a kandírozott narancshéjakat forró vajban kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lekvárt, a narancsok kifacsart levét és a gyümölcshús egy részét is, majd a brandyt vagy likőrt, óvatosan melegítjük.
- A szárnyasbabot forró vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 2 perc
- Főzés ideje: 4 perc
- Sütés ideje: 23 perc
A sült kacsamellhez nagyon jól passzolt ez a narancsos szósz, melyet kandírozott narancshéj és némi párlat tett pikánssá. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!