Szárnyasbab

Vagy másik nevén: szögletes szárnyasborsó. A trópusi Ázsiában és Afrika keleti részén őshonos zöldség. Négyélű, 15-22 cm hosszú, hüvelyes termésén négy hullámos és csipkés szélű, vékony szárny található (innen az elnevezés). Főként főzve vagy párolva szokás fogyasztani ezt a fehérjében rendkívül gazdag zöldségnövényt. Íze valamelyest a spárga ízéhez hasonlít. A szárnyasbabnak nem csak hüvelyes része, hanem gyökere, magjai és virágai is fogyaszthatók.
Amikor kapható.
Felhasználásig hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
29.65 g
zsírtartalom
12.645 g
szénhidráttartalom
41.71 g
víztartalom
8.34 g
Foszfor
451 mg
Kalcium
440 mg
Magnézium
179 mg
Nátrium
38 mg
B6 vitamin
0.175 g
Niacin - B3 vitamin
3.09 mg
Tiamin - B1 vitamin
1.03 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.795 mg
fehérje
29.65 g
Zsír
telített zsírsav
2.303 g
egyszeresen telített zsírsav
6.012 g
többszörösen telített zsírsav
4.33 g
ásványi anyagok
Kalcium
440 mg
Vas
13.44 mg
Magnézium
179 mg
Foszfor
451 mg
Nátrium
38 mg
Cink
4.48 mg
Réz
2.88 mg
Mangán
3.721 mg
Szelén
8.2 µg
szénhidrát
rost
25.9 g
víz
8.34 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
1.03 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.45 mg
Niacin - B3 vitamin
3.09 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.795 mg
Folát
45 µg
B6 vitamin
0.175 g
Itt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaVannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!