Kacsamájpástétom majorannával
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8066 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2060 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2697.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1269 mg
-
Nátrium 590 mg
-
Réz 24 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 900.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48435 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 216 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3076 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 48397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3973 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3970 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A kockára vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk egészen barna karamelles állagúra, majd kevés vizet öntünk alá (0.5 dl), és hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát, borsot, majoránnát. Kis lángon fedővel lefedve olyan 15-20 percig pároljuk, nagyobb lángon fedő nélkül elpároljuk róla a vizet, és félretesszük hűlni.
- Egy keverőtálas aprítógépbe tesszük (chopper) a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. A művelet macerásabb, de ha nincs ilyen mixerünk, akkor 2x átdarálhatjuk a májat húsdarálón, majd a vajat keverjük hozzá. Ha kész, sózzuk meg alaposan, keverjük át. Zárt kis üvegben, ha forró vízben a befőttekhez hasonló mondón legalább 1 órát dunsztoljuk, akkor legalább 1-1,5 hétig eláll hideg helyen. Amikor betöltjük az üvegbe, próbáljuk úgy megtenni, hogy ne maradjanak nagyobb légbuborékok, nyomkodjuk le kanállal, vagy ütögessük az asztal széléhez.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 9870
- Feltöltés dátuma: 2015. február 12.
Ajánló
Érdemes kisebb üvegeket választani pl tormás üveg, hisz a már megkezdett mennyiség nem annyira tartós, amit megkezdünk érdemes 24h-n belül elfogyasztani. A dunsztolást pedig érdemes kéz-meleg vízzel kezdeni, ebbe beleállítani a már lezárt üvegeket, és kis lángon felforralni, legalább 40-50 percig gyöngyöző forrásban lévő vízben tartani, és hagyni kell ebben a vízben kihűlni. 1-2 evőkanál mustárt is keverhetünk bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Olvastam a házi májasokról egy cikket, a legtöbb tele volt zsírral, én valami "epe kímélőbb" verziót szerettem volna készíteni, olyat, ami tényleg különbözik a bolti májkrémektől, hisz annak nagy része bőr és zsír. Első ízben sertésmájjal próbálkoztam ugyanezzel az aránnyal, de a sertésmájnak ilyen koncentrátumban túl erőteljes az íze. Sokkal "töményebb", intenzívebb ízt kapunk, mint a hagyományos májasok esetében, de szerintem finomabb és egészségesebb is.