r
Nosalty Logó

Kacsahúsleves pozsonyikiflitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsahúsleves pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20669.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    18137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3662.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4138 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36889 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 3787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csontszilánkokat, tollat, szőrt, és a testháj nagy részét is, mert - függetlenül az alapanyagoktól – most egy kevésbé zsíros levest szeretnénk főzni.
  2. A húsokat hideg vízben, alacsony lángon 2 ek sóval feltesszük főni, szép lassan érünk el a forrásig. Ha már gyöngyözni kezd, lejjebb kapcsolhatjuk úgy, hogy innentől a végéig megtartsuk ezt a éppenhogycsak' forrását. A húst 1 órán át így főzzük, közben 2-3 alkalommal egy szita vagy szűrő segítségével leszedjük a tetején keletkező zavaros habot: lehabozzuk.
  3. Ha a húsok megpuhultak, hozzáadhatjuk az összes többi hozzávalót: az ízlés szerint aprózott zöldségekkel és a fűszerekkel úgymond bezöldségeljük a levest. 1-2 ek sót adunk hozzá. Lefedjük, hamarosan újra gyöngyözni kezd, ezután 20-30 perc alatt a zöldségek puhára és készre főnek, ekkor a levesünk elkészült.
  4. Válasszuk szét a húsokat és a zöldségeket. Ízlés szerint leszedegethetjük a színhúst a csontokról, vagy rajta hagyva is tálalhatjuk. A leveslét átszűrjük. 2 dl leveslében és 2 dl vízben valamilyen levesbe való tésztát főzünk: csigatészta, eperlevél, cérnametélt, betűtészta, stb, vagy daragaluskát, májgombócot is készíthetünk hozzá.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2713
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Többféle vidéken is láttam, hogy a családi asztaloknál általában először a hús nélkül költik el a zöldséges-tésztás, lédús forró levest, majd ezt követően külön tálalják a csontos húsokat, amit önmagában, mintegy köztes fogásként fogyasztanak el. Ezen túlmenően számos más szokás, megszokás létezik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenféle jól kinéző kacsa-alkatrészek voltak a hentesnél, így ezúttal egy tisztán kacsából készült leves receptjét szeretném bemutatni. 1 farhátat (45 dkg), 2 szárnytőt (55 dkg) és 2 nyakat (40 dkg) sikerült beszereznem, ezeket belsőségekkel, szárnnyal, esetleg combbal lehetne kiegészíteni. Így is bőven jött le színhús a csontos részekről, különösen a szárnytőről. A kacsa is viszonylag hamar, ~1,5 óra alatt omlósan puhára fő, nem bonyolult dolgozni vele, a végeredmény pedig igazán finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...