Kacsahúsleves pozsonyikiflitől
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g kacsaaprólék566 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
83g sárgarépa30 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
417g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g kacsaaprólék3394 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
44g só0 kcal
-
2500g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
29.7g kacsaaprólék67 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.6g zeller1 kcal
-
2.4g karalábé0 kcal
-
9.9g sárgarépa4 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
49.5g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3444.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 3023 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 610.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2579 micro
-
β-karotin 6148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 191 micro
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 332.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20669.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 18137 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3662.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4138 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36889 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1145 micro
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
2 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db zeller
-
0.5 közepes db karalábé
-
50 dkg sárgarépa
-
15 dkg fehérrépa
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
4 ek só
Elkészítés
- A húsokat alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csontszilánkokat, tollat, szőrt, és a testháj nagy részét is, mert - függetlenül az alapanyagoktól – most egy kevésbé zsíros levest szeretnénk főzni.
- A húsokat hideg vízben, alacsony lángon 2 ek sóval feltesszük főni, szép lassan érünk el a forrásig. Ha már gyöngyözni kezd, lejjebb kapcsolhatjuk úgy, hogy innentől a végéig megtartsuk ezt a éppenhogycsak' forrását. A húst 1 órán át így főzzük, közben 2-3 alkalommal egy szita vagy szűrő segítségével leszedjük a tetején keletkező zavaros habot: lehabozzuk.
- Ha a húsok megpuhultak, hozzáadhatjuk az összes többi hozzávalót: az ízlés szerint aprózott zöldségekkel és a fűszerekkel úgymond bezöldségeljük a levest. 1-2 ek sót adunk hozzá. Lefedjük, hamarosan újra gyöngyözni kezd, ezután 20-30 perc alatt a zöldségek puhára és készre főnek, ekkor a levesünk elkészült.
- Válasszuk szét a húsokat és a zöldségeket. Ízlés szerint leszedegethetjük a színhúst a csontokról, vagy rajta hagyva is tálalhatjuk. A leveslét átszűrjük. 2 dl leveslében és 2 dl vízben valamilyen levesbe való tésztát főzünk: csigatészta, eperlevél, cérnametélt, betűtészta, stb, vagy daragaluskát, májgombócot is készíthetünk hozzá.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2713
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.
Ajánló
Többféle vidéken is láttam, hogy a családi asztaloknál általában először a hús nélkül költik el a zöldséges-tésztás, lédús forró levest, majd ezt követően külön tálalják a csontos húsokat, amit önmagában, mintegy köztes fogásként fogyasztanak el. Ezen túlmenően számos más szokás, megszokás létezik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mindenféle jól kinéző kacsa-alkatrészek voltak a hentesnél, így ezúttal egy tisztán kacsából készült leves receptjét szeretném bemutatni. 1 farhátat (45 dkg), 2 szárnytőt (55 dkg) és 2 nyakat (40 dkg) sikerült beszereznem, ezeket belsőségekkel, szárnnyal, esetleg combbal lehetne kiegészíteni. Így is bőven jött le színhús a csontos részekről, különösen a szárnytőről. A kacsa is viszonylag hamar, ~1,5 óra alatt omlósan puhára fő, nem bonyolult dolgozni vele, a végeredmény pedig igazán finom!