- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 148.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 170.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2369.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 446.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
6 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tisztított, szárazra törölt kacsacombot megsózzuk, bőrét bevagdossuk. Egy evőkanál zsíron a bőrös felével lefordítva 5-6 percig sütjük a combokat, majd megfordítjuk.
- Felöntjük zsírral, hozzáadjuk a félbe vágott hagyma- és a fokhagymafejet, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, borókabogyóval. (A hagymákat nem szükséges megpucolni, elég csak a külső héját eltávolítani.) Végül hozzáöntjük a bort és a húslevest.
- Lassú tűzön, lefedve, de kis rést hagyva, 2,5-3 órát abáljuk. (Akkor kész, amikor a hús puha, könnyen elválik a csonttól.)
- Ezt követően a combokat kivesszük, langyosra hűtjük, majd szálkáira szedjük. Ha maradt pecsenyelé, elválasztjuk a zsírtól. A zsírt leszűrjük, majd a szálkás húst ismét tűzre tesszük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a zsírt, ha maradt, a pecsenyelevet, ízlés szerint a sült fokhagyma húsát is, és közben kevergetjük.
- Kisebb üvegekbe, cserépedénybe töltjük, és száraz, hűvös helyen tároljuk. Azt a mennyiséget, amelyet nem tárolunk hosszabb ideig, miközben hűl a rillette, kevergethetjük, hogy krémesebb, pástétomosabb legyen az állaga.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 30642
- Feltöltés dátuma: 2012. február 09.
Ajánló
Hűtve, frissen sült házi kenyérrel, pirítóssal, bor vagy tea mellé igen kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A rilette egyfajta darabos húskrém, amelyet sertéshúsból készítettek. Több névvel is illették, pl. húsbefőtt, húslekvár, de a szegény ember pástétoma elnevezés utal leginkább születésének körülményeire. Főleg olcsóbb húsdarabokból és hájból készült, amelyeket a szegények is megengedhettek maguknak. A húst csíkokra vágták vagy darálták. Ezt követően hosszasan, alacsony hőfokon zsiradékban, néha húslevesben abálták, végül szálkáira szedték, és krémesre keverték. Eredetileg csak sóval-borssal ízesítették – a tradicionális sertésrillette készítői ma is erre esküsznek. Napjainkban már nemcsak sertéshúsból, hanem kacsából, libából, nyúlból, vadból és különféle halakból is készítenek rillette-t. A rillette készítésről bővebben a Gasztroblogger rovatban olvashattok itt. Következzék most a kacsából készült változat.