Kacsa naranccsal és konyakkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
905
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
3624
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 468.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
905
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 369.8 g
Zsír
-
Összesen 201.2 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6862.5 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 4175 mg
-
Nátrium 1556 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1875 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1801 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 1119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1151 micro
-
α-karotin 2494 micro
-
β-karotin 6161 micro
-
β-crypt 533 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
3624
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsát sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. A hasába teszünk egy szál friss rozmaringot. Tepsibe helyezzük a kacsát, és melléteszünk egy szál répát. Fóliával lefedjük és 1-1,5 óra alatt megpároljuk. (200 fok, alsó-felső sütés)
- A narancs levét összekeverjük az olvasztott vajjal és a konyakkal. Amikor már nagyjából megpuhult a kacsa, akkor ezzel a keverékkel öntsük le. Sütés közben sokszor locsoljuk meg.
- Ha a kacsa megpuhult, a fóliát vegyük le a tetejéről, és sűrű locsolgatás mellett mindkét oldalát süssük szép pirosra.
- Burgonyapürével tálalhatjuk, és ekkor a narancsos mártást is kínáljuk mellé.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18116
- Feltöltés dátuma: 2008. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy jó barátnőmtől kaptam egy nagyon klassz napszemüveget, amit egy vacsorával háláltam meg. Mivel szereti a kacsát, ez a recept egy jó választásnak tűnt. Ízlett mindenkinek. Váncsa István Ezeregy receptje alapján készült.