r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gombafejek barna rizzsel és tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
S_Tomi
Juhtúróval töltött gombafejek barna rizzsel és tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főfogás

Köret

Mártás

Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főfogás

Köret

Mártás

Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főfogás

Köret

Mártás

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Főfogás

Köret

Mártás

Elkészítés

Főfogás

  1. A gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és a tönkjüket eltávolítjuk.
  2. A juhtúrót kis tálba tesszük, hozzáadjuk a borsot és petrezselymet ízlés szerint, és összedolgozzuk.
  3. A gombafejeket megtöltjük a juhtúróval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vagy amíg kicsit meg nem barnul.

Köret

  1. Egy tálba vizet rakunk (kb. dupla annyi mennyiségű vizet, mint amennyi rizst akarunk főzni), sózzuk, majd forrás után beleöntjük a rizst, és puhára főzzük.

Mártás

  1. Egy tálba összekeverjük a tejfölt, majonézt, egy teáskanál mustárt, egy kis kávéskanál porcukrot, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1445
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
S_Tomi 3 recept

Jó étvágyat kívánok hozzá. Észrevételeket és visszajelzéseket megköszönöm.

Hozzávalók

Főfogás

Köret

Mártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...