Juhtúróval töltött sült tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
470g közönséges tök63 kcal
-
63g juhtúró177 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g tejföl84 kcal
-
15g bacon59 kcal
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
125g juhtúró354 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g tejföl168 kcal
-
30g bacon118 kcal
Összesen
988
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
65.3g közönséges tök9 kcal
-
8.7g juhtúró25 kcal
-
13.9g burgonya8 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
2.1g bacon8 kcal
Összesen
69
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 431 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 861.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2196 micro
Összesen
988
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db közönséges tök
-
125 g juhtúró
-
2 db burgonya
-
1 db tojás
-
2 ek ételízesítő
-
kapor ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dkg bacon
Elkészítés
- A tököt megpucoljuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd az ételízesítővel feltesszük főni. A túl zsenge tököt ne főzzük teljesen meg, mert túl puha lesz, és szét fog esni. Ha megfőtt, külön tálra tesszük.
- Míg fő a tök, elkészítjük a tölteléket. A burgonyákat megtisztítjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, összetörjük. Ehhez adjuk hozzá a szétmorzsolt juhtúrót, a tojást, és a margarint (illetve vajat). Készíthetjük úgy is, hogy némi kaprot szórunk bele, és aki kívánja, tehet a masszába egy kevés sót is, vigyázva, mert a túró maga sós.
- A bacont zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben megpirítjuk kissé, majd hozzáadjuk a juhtúrós masszához.
- A korábban megfőzött tököt tepsibe tesszük. Megöntözhetjük pár csepp olívaolajjal, nem fogja elrontani, én nem tettem, mert a főzés során elég nedvességet vett fel nekem. A tökszeleteket megtöltjük a juhtúrós-baconös masszával, és 10 percre a sütőbe toljuk.
- Én kaporral ízesített, borssal megszórt tejfölt kínáltam még mellé, kellemesen kiegészített minden ízt. Ezt a kapros tejfölt akár rá is önthetjük, mielőtt megsütjük, akkor megint más ízélményt kapunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7276
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mai nap a boltban válogatva kezembe került egy nagyon zsenge tök. Korábban már láttam pár töltött tökös receptet, sőt nemrégiben édesanyám is készített egy darált húsos változatot, de én most két napnyi töltött káposzta evés után valami egyszerűre, de mégis finomra vágytam. Megláttam a juhtúrót, és úgy gondoltam, nem fognak összeveszni. :) Itthon aztán megleltem egy kevés maradék bacont, amit fel kellett már használni, így kiegészítettem a juhtúrós töltelék gondolatát egy kis baconnel. :) Természetesen ez elhagyható, de szerintem nem érdemes, feldobja egy kicsit az ízeket. :)