r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött sült tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúróval töltött sült tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2196 micro
Összesen 988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd az ételízesítővel feltesszük főni. A túl zsenge tököt ne főzzük teljesen meg, mert túl puha lesz, és szét fog esni. Ha megfőtt, külön tálra tesszük.
  2. Míg fő a tök, elkészítjük a tölteléket. A burgonyákat megtisztítjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, összetörjük. Ehhez adjuk hozzá a szétmorzsolt juhtúrót, a tojást, és a margarint (illetve vajat). Készíthetjük úgy is, hogy némi kaprot szórunk bele, és aki kívánja, tehet a masszába egy kevés sót is, vigyázva, mert a túró maga sós.
  3. A bacont zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben megpirítjuk kissé, majd hozzáadjuk a juhtúrós masszához.
  4. A korábban megfőzött tököt tepsibe tesszük. Megöntözhetjük pár csepp olívaolajjal, nem fogja elrontani, én nem tettem, mert a főzés során elég nedvességet vett fel nekem. A tökszeleteket megtöltjük a juhtúrós-baconös masszával, és 10 percre a sütőbe toljuk.
  5. Én kaporral ízesített, borssal megszórt tejfölt kínáltam még mellé, kellemesen kiegészített minden ízt. Ezt a kapros tejfölt akár rá is önthetjük, mielőtt megsütjük, akkor megint más ízélményt kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7276
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai nap a boltban válogatva kezembe került egy nagyon zsenge tök. Korábban már láttam pár töltött tökös receptet, sőt nemrégiben édesanyám is készített egy darált húsos változatot, de én most két napnyi töltött káposzta evés után valami egyszerűre, de mégis finomra vágytam. Megláttam a juhtúrót, és úgy gondoltam, nem fognak összeveszni. :) Itthon aztán megleltem egy kevés maradék bacont, amit fel kellett már használni, így kiegészítettem a juhtúrós töltelék gondolatát egy kis baconnel. :) Természetesen ez elhagyható, de szerintem nem érdemes, feldobja egy kicsit az ízeket. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...