Juhtúróval töltött gomba tenzília konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
tenzília
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
564
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1128
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1972.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 302.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1251 micro
Összesen
564
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 81.9 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3944.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1192 mg
-
Nátrium 1131 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 605.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 743 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
1128
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megtisztítjuk a gombafejeket. A szárát kiszedjük és apróra vágjuk.
- A juhtúrót kikeverjük a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel, az apróra vágott gomba szárával és egy kis őrölt borssal.
- A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem sült.
- Köretnek barnarizs ajánlott.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 21736
- Feltöltés dátuma: 2012. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
tenzília
3 recept
Barátnőmtől hallottam az alapreceptet, ami a következő: a gombát megtöltjük juhtúróval, megszórjuk egy kis borssal. Ezt fejlesztettem kicsit tovább, örök hála az ötletért! :)