Juhtúrós szódabikarbónás pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
4420
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
357
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1292.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1105
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 299.3 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5170.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 566 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 3338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 335.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 2061 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
4420
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Meleg cukros vízbe morzsoljuk az élesztőt, a tetejét megszórjuk kevés liszttel.
- Egy nagyobb tálba készítjük a lisztet, tojást, vajat, sót, szódabikarbónát, reszelt sajtot, juhtúrót, amikor felfutott az élesztő, hozzáöntjük. Kidolgozzuk a tésztát, majd keleszteni tesszük melegebb helyre.
- Amikor megkelt, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és átgyúrjuk a tésztát, ha egy kicsit tapadna, akkor még lisztet dolgozhatunk hozzá.
- Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra, kiszaggatjuk közepes pogácsaszaggatóval, ha nincsen, akkor kisebb pohárral.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal és tengeri sóval.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 16308
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Szeretem a szódabikarbónával készített ételeket, mert olyan finom puha lesz tőle pl. a palacsinta vagy a tócsni. A pogácsát nem kellett sokáig keleszteni. A kiszaggatás után tehetjük mindjárt a sütőbe. A végeredmény nagyon finom lett! Legközelebb csak szódabikarbónával készítem.