r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa sütőporral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Juhtúrós pogácsa sütőporral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 468 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1871 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 468 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8604.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1871 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A juhtúrót összegyúrjuk a liszttel, a sütőporral,a tejföllel, a sóval, 1 db tojással és a másik tojásnak a fehérjével.
  2. Kinyújtjukkb.1-1,5 cm vastagságúra, és kiszaggatjuk. Előmelegítjüka sütőt.
  3. Lereszeljük a sajtot.
  4. A megmaradt tojássárgáját egy kicsit felverjük, és bekenjük vele a pogácsák tetejét, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Az előmelegített sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14751
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós pogácsa sütőporral
Gonoszka1 428 recept

Mindig olyan pogácsára vágytam, amiben több a túró, mint a liszt. Így egyszerűen csak a pogácsa hozzávalókat úgy összedolgoztam, hogy a tészta összeálljon. Nekem ebből a mennyiségből 21 db pogácsa lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...