r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós pogácsa Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 319 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7284.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    6047 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A legfontosabb mozzanat, hogy az elkészítés előtt legalább két órával minden hozzávalót tegyünk ki a konyhapultra, hogy amikor elkezdjük elkészíteni, minden szobahőmérsékletű legyen.
  2. A langyos tejbe keverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 5-6 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az apró kockára vágott margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzákeverjük a sót, a tejfölt, a juhtúrót és beleütjük a tojást. Ezután az élesztős tejet is hozzáöntjük és elkezdjük bedagasztani a tésztát. Ez egy elég lágy tésztakeverék, így, ha kezelhetetlen, nyugodtan pótoljuk a lisztet, de vigyázzunk, ne adjunk hozzá túl sokat, mert attól kemény lesz és nem fog levegősre megkelni!
  3. Jó melegben kelesszük a pogácsatésztát legalább 1-1,5 órát.
  4. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki (ne túl vékonyra 1, 1,5 cm-re), késsel rácsozzuk be a tetejét és a kívánt méretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki (minél nagyobbakat készítünk, annál puhábbak lesznek). Miután kiszaggattuk, két tenyerünk élével sodorjuk meg (ettől nőnek majd magasra), tegyük kimargarinozott tepsire, kenjük le tojással és szórjuk meg a füstölt sajttal.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt sülnek készre. Ebből a mennyiségből nekem két tepsi kb. 30-40 pogácsa készült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6408
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A langyosan gőzölgő pogácsa mindenkinek az otthon melegét juttatja az eszébe, nincs is olyan, aki ne szeretné. :) Éppen ezért minden háziasszonynak rendelkeznie kell egy olyan alaprecepttel amivel időről- időre elkápráztatja a hozzáérkező vendégeket és a családot.  Ez a pogácsa az én alapreceptem. Légiesen könnyed és levegős, a tetejére sült sajt pedig finoman roppan a tetején, langyosan szinte abbahagyhatatlan...:) Ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...