Juhtúrós pogácsa 4. - joghurttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
911
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
5463
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1797.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 1456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
911
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 334.4 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10787.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 8734 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 222.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 2104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
5463
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a juhtúróval, a liszttel, a joghurttal és az összemorzsolt élesztővel.
- A tésztába dagasztjuk a tejet és a sót is.
- 1 órán át meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán 2 ujjnyi (!) vastagra nyújtjuk a tésztát.
- Kis szaggatóval kiszaggatjuk, és a sütőlapra helyezve további 15 percig pihentetjük a pogikat.
- Késsel bevagdossuk, tojással megkenjük, esetleg szezámmaggal megszórjuk (ez esetben elmarad a bevagdosás) a pogikat, majd forró sütőben megsütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13068
- Feltöltés dátuma: 2011. január 18.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Anya puliszkának szánta a hűtőben csücsülő juhtúrót - én nem :) A recept Ízbolygó blogjáról származik (hozzá a Nők Lapja - Bereznay Tamás vonalról került), a felhasználás kedvenc Erdély-járó társaságommal, néhány kupica pálinka mellett...