r
Nosalty Logó

Juhtúrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Séfbácsi92
Juhtúrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3,3 dl meleg vízben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek olaj és 0,5 ek cukor társaságában. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a villával áttört túrót. Ha az élesztő felfutott, a liszthez keverjük, és dagasztani kezdjük, amíg homogén tésztát kapunk. Lefedjük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, csíkokra vágjuk a szalonnát, és a zsírján megpirítjuk. A tejfölt összekeverjük a friss kaporral. A lila hagymát karikákra vágjuk.
  3. Ha a tészta megkelt, még egyszer átgyúrjuk, hogy a levegő távozzon belőle, majd kis golyókat formázunk belőle, amiket lepény formájúra nyújtunk. Ebből a mennyiségből 9-10 db lepény jön ki. Forró olajban készre sütjük. Legjobb, ha kívül kicsit ropogós és belül puha.
  4. A kész lepényt megkenjük a kapros tejföllel, majd megpakoljuk szalonnával és hagymával.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 6672
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós lepény
Séfbácsi92 28 recept

Ezzel az étellel még egyetemista koromban ismerkedtem meg, annyira bejött, hogy azóta is rendszeresen elkészítem. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...