Juhtúrós galuska gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1207
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4822
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1207
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 275.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4416.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 2440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2479 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
4822
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálba szitáljuk a gluténmentes lisztet, és hozzáadjuk az áttört főtt krumplit, tojást, sót, és a vizet apránként hozzádolgozzuk robotgéppel. Akkor jó, ha palacsintatészta sűrűségűnél kicsit sűrűbb masszát kapunk.
- Csuszadörgölőn az enyhén forrásba lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, átmossuk.
- Nagyobb serpenyőben, amibe majd belefér a galuska is, olívaolajat forrósítunk, és beletesszük a juhtúrót és a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük, és kevergetés mellett összeforraljuk.
- Hozzáadjuk a leszűrt galuskát, összeforgatjuk, és forrósítjuk, míg a galuska is meleg nem lesz, kb. 5 perc.
- A kész szószos tésztát tányérra merjük, és lepirított, kockára vágott szalonnával és apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10616
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Kaptam házi juhtúrót az egyik barátnémtól. Mivel azonnal fel szerettem volna használni, így ez a finomság lett belőle. A családnak nagyon ízlett, jól sikerült.