r
Nosalty Logó

Juhászlabda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Juhászlabda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 384 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat feltesszük a tűzre egy kisebb serpenyőbe, hogy mire elkészül a habos massza, ne kelljen várakozni a kellő hőfokra, hanem azonnal süthessük.
  2. A tojásfehérjéket a két csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, majd habverés közben beletesszük a borsot és a reszelt szerecsendiót.
  3. Ezután óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk (vegyítjük) a reszelt sajtot.
  4. Az asztalon már várakoznia kell egy mély tálkában a zsemlemorzsának. Ebbe egy kanál segítségével diónyi masszát ejtünk, és gyors mozdulatokkal gömb alakúra formáljuk.
  5. Ezután tesszük a forró olajba, és szép ropogósra sütjük. A kis diócskákból gyönyörű labdák lesznek!
  6. Papírtörlőre szedjük, és melegen kínáljuk.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 103533
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Ajánló

Gyorsan kell a masszával dolgozni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhászlabda
Lizinka_ 604 recept

Ez egy közkedvelt, sós finomság a családi receptgyűjteményből, a maradék tojásfehérjék felhasználásával. A habcsók mellett ez is sokszor elkészítésre kerül. Könnyű, sós fánkok, illetve labdák lesznek a habos masszából. Próbáljátok ki! Érdemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...