r
Nosalty Logó

Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

697
Kalória
37.7g
Fehérje
29.6g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
377.9g
Víz
81.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
11.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 1391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4038 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3648 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    2153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    755.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8076 micro
Összesen 1391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A halszeleteket megszórjuk sóval.
  2. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk.
  3. A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.)
  4. A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

A joghurtpácos, prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!