Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
150g tilápia144 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A salátához
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
300g tilápia288 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A salátához
Összesen
1391
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
29.5g tilápia28 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.8g joghurt6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.9g zsemlemorzsa19 kcal
-
8.4g napraforgó olaj74 kcal
A salátához
Összesen
135
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1824 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 377.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4038 micro
Összesen
697
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3648 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 2153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 755.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8076 micro
Összesen
1391
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 794 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A halhoz
A salátához
-
2 közepes db cukkini
-
1.5 ek fehérborecet
-
0.6 dl víz
-
1 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
A halhoz
- A halszeleteket megszórjuk sóval.
- A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk.
- A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.)
- A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 491
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 59146
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.
Ajánló
A cukkinisalátát melegen kínáljuk a halhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A joghurtpácos, prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez.