Joghurtos sárgarépa-saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
166
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
667
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 229.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
166
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2186.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 782 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 918.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 18567 micro
-
β-karotin 44267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
667
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1652 micro
-
β-karotin 3938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A joghurtot egy papírtörlővel kibélelt szűrőbe kanalazzuk, és legalább 1-2 órát hagyjuk szűrődni.
- A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd julienre vágjuk, vagy durvára reszeljük.
- A sárgarépát a forró olajban kb. 10 perc alatt, nem túl puhára dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
- A joghurtot elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük. Majd hozzákeverjük a sárgarépát.
- Legalább 1 órát állni hagyjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 34614
- Feltöltés dátuma: 2013. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A joghurtot ízesíthetjük 2-3 gerezd áttört fokhagymával is. Grillezett húsok mellé, friss lepénykenyérrel.