r
Nosalty Logó

Joghurtos sárgadinnyefagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos sárgadinnyefagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    10312 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 1484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dinnye magját és héját eltávolítjuk, felaprítjuk a húsát, és botmixer segítségével összeturmixoljuk.
  2. A tojások sárgáját a tejjel, a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
  3. A cukrot a forró vízben feloldjuk, és a dinnyehúshoz adjuk.
  4. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros dinnyelevet.
  5. A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük, és fagyasztóba tesszük.
  6. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét.
  7. 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29601
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén a joghurtos fagylaltokat részesítem előnyben. A sárgadinnyés változat is hasonlóan készült, mint az eddig készítettek. A sárgadinnye nyersen, turmixolva került a fagylaltba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...