r
Nosalty Logó

Joghurtos sárgabarack torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Joghurtos sárgabarack torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.9 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4024 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 4507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét 2 ek hideg vízzel felverjük.
  2. Beleszórunk 8 dkg cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot.
  3. Sózzuk, beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát 26 cm-es, az alján margarinnal megkent kapcsos teflon tortaformába simítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  7. A lecsöpögtetett befőttet feldaraboljuk.
  8. 2.5 dl tejszínt habbá verünk, és hűvös helyre állítjuk. (Ha tejszínt használunk, akkor habfixálót is érdemes beletenni. Ebbe a tortába Hulala került.)
  9. A piskótát kivesszük a formából, a tálalásra szánt tálra helyezzük, felpattintjuk köréje a karimát.
  10. A túrót elkeverjük a joghurttal, 7-8 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral.
  11. A feloldott zselatint forráspontig melegítjük (hogy elolvadjon), belekeverjük a likőrbe, majd kevés kivételével beleforgatjuk a barackkockákat és a tejszínhabot is.
  12. A piskótára simítjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  13. A maradék tejszínt a maradék cukorral felverjük.
  14. A torta oldalát megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.
  15. A maradék habból a torta tetejére rózsákat nyomunk és a félretett barackkockákkal díszítjük.
  16. Közepére mogyorót szórunk.
  17. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41634
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szép szülinapi torta a nővérem keze munkáját dicséri, hiszen ő készítette (az én unszolásomra) édesanyánk 65. születésnapjára. Nagyon megérte a fáradságot, mert annyira jól sikerült, hogy sokkal rövidebb idő alatt fogyott el, mint ami az elkészítéséhez kellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...